Αρχική > Ηλεκτρονικό κατάστημα, τρόποι πληρωμής και ασφάλεια συνναλαγών.

Ηλεκτρονικό κατάστημα, τρόποι πληρωμής και ασφάλεια συνναλαγών.

Οι on-line καταναλωτές προτιμούν τις αγορές από e-shops για να εντοπίσουν τις πιο ανταγωνιστικές τιμές αλλά και ένα τρόπο αγορών εύκολο και γρήγορο. Οι ευκολίες για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να περιλαμβάνουν πολλαπλούς τρόπους και ευκολίες πληρωμής.

Πιστωτική κάρτα

Κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να προσφέρει πληρωμή μέσω των διαδεδομένων πιστωτικών καρτών (Visa, Mastercard, American Express). Πρακτικά το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν θα υπήρχε χωρίς το «πλαστικό χρήμα».

PayPal

Eπίσης διαδεδομένος τρόπος πληρωμής για κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα, ιδίως για e-shops που στοχεύουν την πώληση σε αλλοδαπές χώρες όπως στις Η.Π.Α. Παραδείγματος χάριν κάποιος Αμερικανός καταναλωτής θα εμπιστευθεί πιο έυκολα το διεθνές αναγνωρισμένο και αναγνωρίσιμο PayPal από το pay center κάποιου ελληνικού τραπεζικού brand το οποίο θα είναι άγνωστο στην Αμερικάνικη αγορά.

Αντικαταβολή

Ίσως ο πιο «παραδοσιακός» τρόπος πληρωμής για κάθε ηλεκρονικό κατάστημα. Έχει εφαρμογή σε καταναλωτές που είναι πιο νέοι και «αφελοίς» χρήστες internet και που ίσως δεν εμπιστεύονται ακόμη την χρήση της πιστωτική τους σε e-shops.

Κατάθεση στην τράπεζα

Λόγω της ευρείας διαδόσης και χρήσης του e-banking μερίδα των On-line πελατών επιλέγει αυτό τον τρόπο πληρωμής.

Οι πολλαπλοί τρόποι πληρωμής σε κάθε e-shop πρέπει πάντα να συνοδεύονται από αίσθηση ασφάλειας για τον πελάτη. Κάθε ηλεκτρονικο καταστημα πρέπει να είναι έτσι κατασκευασμένο ώστε να αποπνέει αξιοπιστία αλλά και να έχει δικλείδες ασφαλείας.

Τέλος εκτός από τα παραπάνω κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα πρέπει να πεοσφέρει και ευκολίες πληρωμής όπως παραδείγματος χάριν άτοκες δόσεις. Τότε το e-shop θα κερδίζει καθημερινά πιστούς πελάτες οι οποίοι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψουν για νέες αγορές αλλά να διαφημίσουν το ηλεκτρονικό κατάστημα σε άλλους on-line καταναλωτές.

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία για τους τρόπους πληρωμής που μπορείτε να προσφέρετε στο δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, μην διστάσετε να μας καλέσετε στο 210.6149200 για να σας δώσουμε απαντήσεις.