Αρχική > Δημιουργία site και flash

Δημιουργία site και flash

H ιστορία του flash

Πριν μερικά χρόνια σύνηθες στην δημιουργια site ήταν η κατασκευή ενός intro με τεχνολογία flash, δηλαδή με κινούμενα γραφικά και φωτογραφίες. Ήταν τότε που η τεχνολογία flash ήταν ακόμη νέα και εντυπωσιαζόταν ο επισκέπτης από την κίνηση. Για αυτό το λόγω πολλοί web designers υιοθετούσαν το flash για κατασκευή εισαγωγής ή ακόμη και πλήρες flash για την δημιουργια site.

To παρόν και τα προβλήματα του flash

Εάν σήμερα ακολουθήσουμε την παραπάνω - προ δεκαετίας- σχεδιαστική τάση για την δημιουργία site θα έχουμε τις εξής συνέπειες:

Δημιουργία site και σωστή χρήση του flash

Η κακή ή αλόγιστη χρήση του flash δεν σημαίνει και μή χρήση του. Εννοείται πως το flash μπορέι να αποτελέσει βασικός παράγοντας ώστε το site να γίνει εντυπωσιακό, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά σαν τεχνολογία στην δημιουργία site: Μερική χρήση του flash στην κεντρική ή σε επιλεγμένες σελίδες που στην γλώσσα του web design λέγεται incorporated flash. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν αποκλείουμε την τεχνολογία flash στην δημιουργία site αλλά την χρησιμοποιούμε προς όφελος της εύκολης και γρήγορης πλοήγησης του επισκέπτη. Άλλωστε ένα εντυπωσιακό και λειτουργικό αποτέλεσμα στην δημιουργία site δεν εξαρτάται μόνο από την χρήση του flash αλλά και από πολλούς άλλους σχεδιαστικούς παράγοντες όπως το layout, οι φωτογραφίες, τα χρώματα, το logo, τα γραφιστικά εφέ.